Lekkage-Loodgieter Zaandam
06 40215889

CV-Ketel

06 40215889

CV-Ketel

Bespaar met een nieuwe CV-Ketel

Is een nieuwe CV-Ketel zuiniger?

Als uw ketel meer dan 15 jaar oud is en nog steeds perfect werkt, bent u waarschijnlijk niet van plan deze op korte termijn te vervangen. Er zijn echter momenten waarop het zinvol is om uw oude cv-ketel te vervangen. Het rendement van oudere ketels is aanzienlijk lager dan dat van nieuwe ketels. Heeft u een oude CV-ketel die regelmatig problemen heeft, regelmatig kapot gaat of niet goed verwarmt? Dan wordt de beslissing om een ​​nieuwe cv-ketel te plaatsen iets makkelijker. Maar hoe efficiënt zijn nieuwe CV-ketels en zal deze investering zich snel terugbetalen?

Waarom een oude CV-ketel vervangen

Waarom een ​​oude cv-ketel vervangen? Ketels zijn altijd na 15 jaar aan vervanging toe. Dit is de gemiddelde levensduur van een CV-ketel. Als uw oude cv-ketel het nog doet, bent u gelukkig nog steeds goed aan de slag, maar is uw spaarverwarming niet meer in gebruik. Het rendement van CV-ketels neemt na een bepaald aantal jaren gebruik af en wordt steeds minder efficiënt. Het vervangen van uw cv-ketel kan u dus veel geld besparen op uw energierekening. Dit is afhankelijk van het type CV-ketel dat je koopt, maar alle nieuwe CV-ketels zullen zuiniger zijn dan je huidige CV-ketel. Uiteraard bespaart het vervangen van uw cv-ketel u ook op de onderhoudskosten. Bij oudere CV-ketels is de kans groter dat er onderdelen kapot gaan. Gedeeltelijke storingen kunnen periodiek voorkomen, vooral als de ketel aan het einde van zijn levensduur is. Als je hier telkens veel geld voor moet betalen, lopen de onderhoudskosten van je CV-ketel enorm op. Nieuwe ketels hebben een veel lager risico op storingen en defecte onderdelen, zolang de ketel goed wordt onderhouden.

Welke Cv-ketel is het beste?

Oude, conventionele cv-ketels worden in Nederland niet meer verkocht. Deze ketels zijn niet zuinig en bieden weinig besparing. In grote lijnen kun je kiezen tussen een combiketel of een condensatieketel. Dit zijn momenteel de meest populaire cv-ketels, ze werken efficiënter en kunnen je veel energie besparen. Een combiketel combineert, zoals de naam al doet vermoeden, de verwarming van de woning met de levering van warm sanitair water. Kiest u voor een enkele combiketel, dan zorgt de ketel voor de centrale verwarming en wordt er voor de warmwatervoorziening ook nog een boiler of doorstroomboiler geplaatst. Heb je meer instant warm water nodig, kies dan voor een combiketel met inbouwboiler. U hoeft niet op warm water te wachten en bespaart ruimte. Condensatieketels zijn de meest zuinige cv-ketels. Sommige van de vrijkomende gassen omvatten waterdamp. Bij een condensatieketel komt deze waterdamp niet meer vrij en wordt hergebruikt om het water opnieuw te verwarmen. Daarom wordt deze ketel ook wel een hoog rendement ketel genoemd.

Vraag een loodgieter bij jou in de buurt aan

06 40215889

Loodgieter services Zaandam

Klaar om te beginnen?

06 40215889