Lekkage-Loodgieter Zaandam
06 40215889

Riolering

06 40215889

Riolering

Problemen met de riolering?

Riolering ontstoppen of reinigen

De meeste woningen en gebouwen in Nederland zijn aangesloten op de stadsriolering. Alle afvoeren in uw huis komen hier vandaan, inclusief toiletafvoeren, doucheafvoeren en keukenafvoeren. Vaak is ook de hemelwaterafvoer naar het riool verstopt. Delen van het rioleringssysteem worden doorgaans op privéterrein aangelegd voordat ze worden aangesloten op het gemeentelijke rioleringssysteem. Dit betekent dat als er een verstopping of schade ontstaat, u verantwoordelijk bent voor dit deel van de riolering. Als u een probleem heeft met uw rioolleiding, kunt u het beste een loodgieter of klompenbreker inhuren die bekend is met rioolwerkzaamheden.

Rioolproblemen oorzaken

Er kunnen om verschillende redenen problemen optreden in uw rioleringssysteem. Een veel voorkomende oorzaak van rioolverstoppingen zijn zogenaamde ‘fatbergs’. Dit is de ophoping van allerlei soorten afval, wat leidt tot ernstige verstoppingen in het rioleringssysteem. Denk hierbij aan alles: van kookvetten, etensresten, shampoo- en zeepresten tot grof toiletpapier, vochtige doekjes, maandverband en niet-afbreekbare kunststoffen. Een rioolverstopping kunt u meestal niet zelf oplossen. Een professioneel bedrijf voor het verwijderen van afvoerverstoppingen beschikt over de juiste gereedschappen en apparatuur om dit probleem op te lossen. Dit kan gedaan worden met een pen, een cutter of een hogedrukreiniger. Ook kan het zijn dat de rioolleiding beschadigd en verstopt is. In dit geval heeft het geen zin om zelf te proberen de afvoer te ontstoppen.

Rioolverstoppingen worden niet altijd veroorzaakt door dingen die u door de gootsteen of het toilet spoelt. Ook invloeden van buitenaf kunnen het rioleringssysteem beschadigen en verstoppingen veroorzaken. Als u een boom heeft met een ondergrondse afvoersloot, kunnen de wortels na verloop van tijd in contact komen met de sloot. Boomwortels kunnen ook rechtstreeks door rioolbuizen groeien, wat allerlei effecten veroorzaakt. Bij werkzaamheden aan het rioleringsnet zijn er gevallen waarin de riolen niet correct zijn aangelegd, hetzij omdat ze beschadigd zijn, omdat er rioolbuizen met de verkeerde diameter zijn gebruikt, of omdat de rioolbuizen te veel in een rechte hoek zijn gebogen.

Riool met een camera inspecteren

Soms is het ontstoppen van uw rioolleiding niet voldoende. Dit is vooral belangrijk om te weten of er schade is ontstaan ​​aan de rioolleiding. Het is uiteraard niet mogelijk om het hele kanaal uit te graven en de locatie van schade of verstopping te identificeren. In deze gevallen kunt u het beste een verstoppingsbedrijf uw riool laten inspecteren. Rioolinspecties worden uitgevoerd met behulp van camera's. De camera kan op afstand in het riool worden geplaatst en op afstand worden bediend. Tijdens de inspectie kan de ontgrendelaar of loodgieter de locatie van de camera op het scherm volgen om de exacte locatie en het type schade of ontgrendeling te bepalen. Zodra u de oorzaak en locatie kent, kunt u gerichte maatregelen nemen.

Reinigen van het riool

Het belang van een rioleringssysteem voor een woning wordt vaak onderschat. Natuurlijk, omdat je het dagelijks gebruikt en de rioolleiding onzichtbaar is. Wanneer er zich echter problemen voordoen met uw riolering, kan dit een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Dingen die als alledaags worden beschouwd, zoals douchen, naar het toilet gaan en de afwas doen, worden plotseling veel moeilijker. Daarom is het belangrijk om het rioleringssysteem in goede staat te houden. Alleen zo voorkom je verstoppingen en nare geurtjes.

Op verzoek reinigen onze ontstoppers uw rioolleiding grondig met een hogedrukreiniger om eventuele verstoppingen te verwijderen. Uw afvoeren zijn schoon en u zult niet snel te maken krijgen met verstopte afvoeren.

Wat kan ik doen om een verstopping te voorkomen?

Ook kunt u zelf de nodige maatregelen nemen om verstoppingen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Natuurlijk kan al het vuil heel gemakkelijk in de riolering terechtkomen, maar dit is de meest voorkomende oorzaak van rioolverstoppingen. Vermijd dus, indien mogelijk, dat haar, vet, etensresten en allerlei andere dingen door de afvoer worden gespoeld. Spoel ook regelmatig uw leidingen door met heet water. Zo blijven uw rioolleidingen in goede staat en hoeft u voor daadwerkelijke rioolverstopping en reparatie alleen een loodgieter of ontstopper te bellen.

Vraag een loodgieter bij jou in de buurt aan

06 40215889

Loodgieter services Zaandam

Klaar om te beginnen?

06 40215889